top of page

Wet zeggen onze ouders...

Wat zijn wij enorm blij en tevreden geweest met de peuterschool ‘t Startblok! Op deze peuterschool zitten juffen die met veel passie, ervaring en enthousiasme de kinderen begeleiden. Zij hebben echt oog voor je kind en kijken naar de specifieke behoefte van ieder kind. Wij vinden de betrokkenheid en oprechte interesse zo enorm mooi om te zien. Zij willen blijven leren en vragen ook om de inzichten van de ouders die ze zeer serieus nemen. Zo voelt het dat je het samen doet en dat is fijn. Hun deskundigheid en signaleringen voor wat betreft ontwikkelingsvoorsprong hoogbegaafdheid hebben ons heel veel geholpen. Wij hebben dat als zeer waardevol ervaren en zullen ze dan ook zeker missen hierin. Je gunt eigenlijk ieder kind zo’n school met zulke betrokken en kundige juffen. Ook hopen wij stiekem dat ze nog eens een basisschool gaan openen!

Een hele fijne plek! Onze zoon voelde zich er als een vis in het water. Hij heeft vriendjes gemaakt, kon zichzelf zijn en mocht zich ontwikkelen. Iedere ochtend opnieuw zorgden de juffen voor een veilige, afwisselende en uitdagende leeromgeving. Nu is onze zoon naar de basisschool en in de eerste week kregen wij terug van zijn nieuwe meester hoe zelfstandig hij al is. ‘Leer het mij zelf doen’ heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen. Als ouder hebben wij ons ook welkom gevoeld. ’s Morgens een ontspannen sfeer, de wekelijkse blog en met vragen konden we altijd terecht. Ook de overdracht naar de basisschool was erg prettig! Onze tweede telg staat al ingeschreven! Nogmaals bedankt!

Wat een super leuke peuterschool, de juffen zijn lief, creatief en enthousiast. Ze creëren regelmatig nieuwe thema’s, waarbij het lokaal word aangepast aan het thema, erg leuk! Er hangt een heerlijk ontspannen sfeer. Ze hebben een leuke apart afgezette buitenspeelplaats, waar als het weer het toe laat veel gebruik van word gemaakt. De kinderen worden gestimuleerd dingen zelf te doen en worden dus al langzaam voorbereid op de basisschool. Er is veel variatie aan speel en spel materiaal en ze worden uitgedaagd op hun eigen niveau. Ook de het eindfeest voor de zomervakantie was geweldig! Onze dochter heeft genoten op zoals zei het noemde “de kleine school”. Ze was altijd enthousiast over wat ze weer gedaan had die dag en de rest van de week werden de liedjes gezongen die ze op ’t Startblok geleerd had. Ook kwam er elke keer een leesboekje mee, want ze hebben daar een kinderzwerfboekstation. Voor ons zit de peuterschooltijd er helaas op, maar wij zouden zeker weer kiezen voor ’t Startblok.

Mama, de juffen hebben dezelfde letters! Ohja? Ja! Wij hebben vandaag met de letters in het zand gespeeld! Spelend wijs worden, daar wisten deze juffen wel raad mee. Elke dag bij ’t Startblok was weer een geslaagde dag. Niet alleen voor ons als ouders, maar juist voor onze zoon die met veel plezier uitkeek naar weer een nieuwe schooldag. Mooie nieuwe puzzels die voor hem weer een uitdaging waren, of weer een leuk thema waarbij zijn knutselvaardigheden werden geprikkeld. En als afsluiter nemen zij ook nog eens de moeite om een weekblog te schrijven. Elke week lezen wat ons kind voor leuks heeft gedaan op school! Hoe leuk is dat?!

Wat heeft onze zoon zich fijn gevoeld bij ’t Startblok. Hij werd gezien, begrepen en op maat begeleid. De juffen zien wat een kind nodig heeft en geven elk kind de ruimte voor hun eigen ontwikkeling. Er worden leuke en afwisselende activiteiten aangeboden. Kinderen worden gestimuleerd in zelfredzaamheid en ze worden uitgedaagd op hun eigen niveau. Wij hebben ’t Startblok ervaren als een ontzettend fijne tijd voor onze peuter en een goede voorbereiding voor de basisschool.

Het zoeken naar een geschikte peuterspeelzaal was voor ons als ouders een uitdagende taak. Uiteindelijk hebben we gekozen voor de Startblok na een positief kennismakingsgesprek en rondleiding. Sindsdien zijn we nog steeds zeer tevreden met onze keuze. Bij de eerste paar bezoeken aan de peuterspeelzaal was het voor ons als ouders en kind nogal spannend, vooral gezien het onze eerste ervaring was met een peuterspeelzaal. Als moeder was ik gespannen en zat ik in spanning te wachten tot ik mijn kind weer kon ophalen. De juffen van de Startblok hielpen ons echter door deze spannende periode heen. Ze hebben ons regelmatig op de hoogte gehouden met berichtjes en foto's van onze zoon die het naar zijn zin had. We waarderen het als ouders bijzonder dat de Startblok een vaste dagindeling heeft voor de kinderen, waarbij er tijd is voor verschillende activiteiten, inclusief buitenspelen, fruit eten en samen lunchen. Dit biedt de kinderen structuur die hen voorbereidt op de basisschool. Helaas is het binnenkort tijd voor onze zoon om afscheid te nemen van de Startblok, omdat hij in september vier jaar wordt en naar de basisschool gaat. We zijn erg tevreden met de ervaringen die we hier hebben gehad en weten dat onze zoon zijn juffen Roos en Fleur zeker zal missen.

Een peuterspeelzaal waarbij heel goed naar het kind gekeken word en gestimuleerd wordt om dingen zelf te gaan doen. Een peuterspeelzaal waarbij kinderen niet alleen spelen en vermaakt worden maar waar ze stilletjes echt voorbereid worden op de basisschool. Juffen die er duidelijk zin in hebben en enthousiast zijn om zoveel mogelijk uit elk kind te halen. Persoonlijk vond ik ook erg leuk dat er steeds weer nieuwe thema’s bedacht worden waarop de knutselwerkjes worden aangepast maar ook de indeling van het lokaal. Een echte aanrader!

Wij zijn zeer tevreden met de peuterspeelzaal ’t Startblok! De juffen, zijn enthousiast, betrokken en zijn wat ons betreft echt geboren voor dit werk. Hun passie zie je terugkomen in de activiteiten die ze ondernemen met de kinderen en hun oog voor de kinderen. Ze overzien het geheel goed en zullen snel reageren wanneer een kind bijvoorbeeld droevig is als een ouder vertrekt. Dat geeft een fijn gevoel. Ook stimuleren ze de kinderen om uiteindelijk dingen zelf te doen en signaleren ze heel goed waar de interesses en talenten van een kind liggen. Veel leuke knutselmomenten en spelen (binnen én buiten) zijn er ook. Kortom een top locatie. Eigenlijk hopen wij dat niet veel mensen dit plekje ontdekken, maar aan de andere kant zou elk kind zo’n goede locatie met zulke lieve en betrokken juffen verdienen!

Toen ons oudste kind bijna twee werd zijn we opzoek gegaan naar een peuterspeelzaal die hem verder kon begeleiden in zijn (sociale) ontwikkeling. Vanaf dat ik peuterschool 't Startblok leerde kennen was ik erg enthousiast. De inrichting van het lokaal, de manier waarop thema's worden aangeboden en natuurlijk de fantastische juffen die er werken. Stuk voor stuk hebben ze hun eigen kwaliteiten en gaan ze ontzettend leuk met de kinderen om. Ik waardeer het ontzettend dat kinderen hier al op een speelse manier werken aan zelfstandigheid en heel erg zichzelf mogen zijn. Inmiddels is onze zoon naar de basisschool en zit onze dochter sinds een half jaar ook op 't Startblok. Mochten er ooit nog meer kinderen komen, dan zou ik geen moment twijfelen ze hier ook naar toe te laten gaan.

bottom of page